takatuka
català | castellano

A Takatuka també celebrem el Dia Mundial de l'Educació Ambiental


Aquesta setmana passada la ciutat de Barcelona declarava l'emergència climàtica en un acte institucional amb la participació i suport de 200 entitats. En aquesta declaració anunciaven més d'un centenar de mesures urgents i contundents per adaptar la ciutat i mitigar així els efectes de la crisi climàtica de les pròximes dècades. Amb una inversió de 563,3 milions d'euros per treballar en aquest sentit en temes de mobilitat i infraestructures, model urbà, energia, model econòmic, consum i residus, model cultural i educatiu, alimentació, aigua i salut i benestar. La veritat és que el vídeo de la campanya no deixa indiferent a ningú.

El proper 26 de gener se celebra el Dia Mundial de l'Educació Ambiental, un dia per reflexionar entre tots sobre la necessitat que la societat tingui cura de l'entorn per assegurar la vida al nostre planeta. 

 
Aquesta commemoració es va originar el 1975 durant el Seminari Internacional d'Educació Ambiental que va tenir lloc a Belgrad. D'aquí va sortir la Carta de Belgrad que recull les reivindicacions fonamentals i els principals objectius de l'educació ambiental.

A Takatuka també ens sumem a la celebració d'aquesta data clau. Ens trobareu a la Festa de l'Educació Ambiental, que organitza aquest mateix diumenge 26 de gener la Fàbrica de el Sol a Barcelona, ​​amb un taller al voltant del nostre àlbum Lota, la catxalota, a càrrec del Col·lectiu Rosa Sardina, les il·lustradores del llibre.

Som una editorial amb gran sensibilitat pels temes mediambientals. Sabem que els nens i nenes tenen molt a dir i a fer en aquest sentit, ells són el futur. Per això no només imprimim en impremtes locals seguint criteris de sostenibilitat, sinó que també dediquem una part important de les nostres edicions a llibres que tracten de sensibilitzar sobre qüestions mediambientals, com demostra bona part del nostre catàleg més recent.

Si esteu pensant en com treballar l'educació ambiental a casa o l'aula aquí us fem algunes propostes de llibres.