takatuka
català | castellano

Takatuka, una editorial compromesa amb el media ambient i la sostenibilitat


Aquesta primera quinzena de desembre s'ha celebrat la Cimera de Clima a Madrid. De el 2 a el 16 de desembre aquesta conferència sobre el canvi climàtic, també coneguda com COP25, ha reunit representants de tot el món per tal de trobar vies per reforçar el compliment de l'Acord de París.

La conferència coincideix amb la publicació de dades que mostren que l'emergència climàtica empitjora cada dia i té efectes negatius sobre les vides de les persones en tots els racons del planeta, sigui en forma d'onades de calor extrema, pol·lució atmosfèrica, incendis en els boscos, inundacions o sequeres.

A Takatuka ja fa temps que reivindiquem que cal prendre mesures al respecte. La nostra forma de fer-ho és a través de la literatura infantil amb llibres que despertin consciències i que, d'alguna manera, convidin als nens i nenes a canviar els seus hàbits. Ells tenen un paper important en la cura del nostre planeta, on tots vivim; al cap i a la fi ells són el futur.

Un mar de plàstics

A través de la història d'un fulmar boreal, una au marina que habita les costes de l'Atlàntic Nord, coneixerem les greus conseqüències dels residus plàstics al mar i oceans. Actualment hi ha cinc bilions de fragments de plàstic al mar i, si seguim fentlo servir com el gran abocador, en trenta anys hi haurà més plàstic que peixos.

Aquest llibre informatiu i didàctic ple de fotos reals i gràfics també ens parla de les grans illes d'escombraries que hi ha a les nostres aigües, dels tipus de residus plàstics que trobem en elles i de el temps que necessiten per descompondre cada un. Però també té una lectura optimista. Ens convida a reflexionar sobre com cadascú pot contribuir a millorar la situació i fa un repàs a les solucions tècniques que s'han plantejat fins ara per afrontar un dels majors reptes mediambientals als quals s'enfronta avui en dia la humanitat.

Lota, la catxalota

Al mar cada vegada hi ha més residus. Lota, la catxalota, vol saber d'on procedeix tota aquesta brutícia. Amb el seu amic Malacu, el cranc, decideixen iniciar una investigació que els condueix primer a un vaixell amb turistes i després a un port, on podran observar que la vida dels humans està envoltada de plàstics. Un llibre creat pel col·lectiu Rosa Sardina, 12 il·lustradores, per conscienciar als més petits de la necessitat urgent de tenir cura del nostre medi ambient.

 

El món va dir sí

Ara més que mai, és moment de recordar-nos de la immensa riquesa i gratitud que ens brinda cada dia el nostre planeta. En ell va néixer la vida, encara que la humanitat a vegades no n'és conscient. El món semblava enllestit quan ens va acollir, però d’ençà d’aleshores sempre hem continuat inventant i fabricant coses noves que ens han portat progrés, però també destrucció. Vivim en un sense parar. Arribarà el dia en què el món dirà prou? Un llibre que farà reflexionar a grans i petits. També guanyador del Premi de la Crítica de Noruega 2018.

 

El tractor ve amb mi

Davant l'augment imparable de la població a les grans ciutats i voltants, per sort, encara hi ha famílies que prefereixen viure al camp, a prop de la natura amb tot l'essencial per a una vida saludable. Aquest és el cas del petit protagonista d'aquesta història que quan s'assabenta que els seus pares volen anar a viure a la ciutat, no li fa cap gràcia. Això vol dir deixar el seu fidel amic i company de jocs, el Tractor, que ell considera un més de la família. No hi ha lloc per al Tractor a la ciutat, no serveix per a res allà, li diuen. Però ell, no està d'acord i amb gran raó i habilitat ens en voldrà convèncer.
 

 

Ens enlairem!

Sorprenent i hilarant història d’ un grup de valents animals que construeixen un COET INTERGALÀCTIC per a fugir de les escombraries i del fum de la granja del senyor Pujol... amb l’objectiu d’arribar allà on cap animal de granja ha gosat anar mai. Una divertida faula plena d’ acció que tracta sobre la cura del planeta.

 

El jardí curiós

Un dia, un nen curiós anomenat Liam descobreix un jardí en dificultats mentre explora la seva ciutat monòtona i grisa. Decideix ajudar a fer créixer les plantes, sense ni tan sols imaginar-se el que està a punt de provocar. Amb el pas del temps, el jardí pren vida pròpia i s'escampa per la ciutat, canviant tot al seu pas.