takatuka
català | castellano

Torna la “Setmana de l’Àlbum”


Ja tenim aquí la Setmana de l’Àlbum, la cita imprescindible per a tots aquells amants de l'àlbum il·lustrat. Aquesta tercera edició se celebrarà entre el 2 i el 17 de novembre a Barcelona i a diferents ciutats de Catalunya.

 

Del 2 al 10 novembre a Sevilla, i del 9 al 17 de novembre a Madrid, Almeria, i Màlaga. Professionals de l’àmbit literari i lectors es troben durant tota una setmana en propostes multidisciplinàries com contacontes i activitats per a totes les edats, trobades amb il·lustradors, xerrades i taules rodones. Una completa programació que aquest any gira entorn del tema "Llibres que obren mons".

 

 

Entre les activitats de la Setmana de l'Àlbum cal destacar el III Fòrum 'L'Àlbum a l'aula', destinat a professionals del sector educatiu i de la literatura infantil i juvenil. Enguany se celebrarà a tres ciutats i les dates són: Barcelona, 8 i 9 de novembre, Madrid, 15 i 16 de novembre i Saragossa, 13 i 14 de desembre. Us podeu descarregar les activitats del III Fòrum 'L'Àlbum a l'aula' a Barcelona aquí.

 

Darrere de la iniciativa la Setmana de l'Àlbum es troba l'Associació Àlbum!, de la que Takatuka forma part des dels seus inicis. En l’actualitat som un total de 23 editorials independents amb l'objectiu comú de fer valdre l'àlbum il·lustrat i la seva rellevància social, i fomentar el seu ús en diferents espais educatius, conjuntament amb llibreters, biblioteques i escoles. L'Associació Àlbum considera l'àlbum com a eina imprescindible per construir una societat amb esperit lliure i literari.

 

Durant aquesta setmana oferirem les següents activitats:

 

Un mar net per Lota, la catxalota

 

 

A partir del conte Lota, la catxalota fem un taller amb la tècnica del collage on els nens i nenes podran contrastar les diferencies entre un fons marí net, on els animals viuen feliços, i un fons marí brut, ple de plàstics i residus, i com posar-hi remei.

 

Autor: Col·lectiu Rosa Sardina

 

Anys: +3

 

a:

 

BARCELONA


Llibreria Fabre

 

Localització: Carrer d’Aribau, 84

 

Data: 09/11/2019

 

Horari: 11:30 – 12:30

 

A peu de pàgina

 

Localització:  Carrer Major de Sarrià, 50

 

Data: 09/11/2019

 

Horari: 12:00 – 13:00

 

MADRID

 

Kamchatka Magic Toys

 

Localización:  Calle de San Agustín, 18

 

Fecha: 16/11/2019

 

Horario: 12:00 hasta 13:00

 

Librería Muga

 

Localización:  – Av. Pablo Neruda, 89

 

Fecha: 16/11/2019

 

Horario: 18:00 hasta  19:00

 

Un viatge a la carta

 

 

Un espectacle d’ombres, amb música de fons, per visualitzar el conte i una presentació amb Power Point que permet veure la realitat del poble de Thille Boubacar (Senegal) en la qual s’inspira el llibre i donar a conèixer els dibuixos dels nens de Thille i com la il·lustradora, Rocío Araya, els ha inclòs en les seves il·lustracions amb aquesta tècnica.

 

A l’espectacle participa l’autora com a narradora i un carter-paiasso que, a més de revolucionar els nens, ajuda a consolidar els continguts del conte. Com a activitat pràctica, es convida als nens a fer dibuixos i/o escriure cartes per als nens de Thille Boubacar. 


Autor: Roser Rimbau (autora) i Carles Amalrich (clown)

 

Anys: +6

 

a:

 

BARCELONA – Martorelles

 

Biblioteca Montserrat Roig de Martorelles

 

Localització:  Cr. Dr. Santiago Tiffon, 21

 

Data: 05/11/2019

 

Horari: 18:00 – 19:00

 

BARCELONA – Cornellà de Llobregat

 

Biblioteca Marta Mata de Cornellà

 

Localització: Carrer de Joaquim Rubió i Ors, 184

 

Data: 07/11/2019

 

Horari: 18:00 – 19:00

 

 

 

 

Estos libros no son para ti

 

Taller para familias valientes. A partir de los dos libros que el autor y la ilustradora han hecho en conjunto, ‘Este libro no es para ti’ (Takatuka) y ‘La playa de los inútiles’, se hablará de los libros y la lectura, para que sirven…

 

Se escucharan también los argumentos de los niños y niñas en defensa de un “Club de los inútiles”. Habrá simultànimente una exposición con los originales de la ilustradora para estos dos libros.

 

Autor: Alex Nogués y Bea Enríquez

 

Edad: +5

 

a:

 

MADRID


Librería Liberespacio

 

Localización:  Calle de Joaquín María López, 25, Bajo A

 

Para inscripciones contactar con la Librería Liberespacio (Tel. 915 44 78 43) 

 

Fecha: 14/11/2019

 

Horario: 18:30 hasta  19:30

 

 

Este libro es para ti

  

Actividad a partir del cuento Este libro no es para ti, de Alex Nogués y Bea Enríquez.

 

Después de contar el cuento, los asistentes dibujarán en un pliego algo extraordinario, algo horrible o muy difícil, o algo espectacular y maravilloso, lo que cada uno elija y le apetezca. Se uniran todos los dibujos y con todo ello construiremos una gran historia.

 

Autor: Bea Enríquez

 

Edad: +5

 

a:


Biblioteca Villa Vallecas

 

 

Localización:  – Plaza Antonio Mª Segovia, 2

 

Para inscripciones contactar con la Biblioteca Villa Vallecas (Tel. 91 276 02 31)

  

Fecha: 15/11/2019

 

Horario: 18:00 hasta  19:00

 

 Tota la programació i més aquí.