takatuka
català | castellano

Santiago Alba Rico

Santiago Alba Rico va néixer el 1960 a Madrid. És llicenciat en Filosofia per la Universidad Complutense de Madrid. Ha publicat diferents llibres d’assaig sobre filosofia, antropologia i política, i és col·laborador habitual de diferents mitjans de comunicació alternatius.

A l’àmbit de la creació per al públic més jove, Santiago Alba Rico es va donar a conèixer amb els guions originals i plens d’humor que va escriure als anys vuitanta per la sèrie de TVE «Los electroduendes», que s'emetia dins del mític programa La bola de cristal, dirigit por Lolo Rico.
L’estil d’Alba Rico es caracteritza per una combinació molt personal d’ironia i reflexió que ignora els subjectius  límits subjectius d’una realitat filtrada adreçada només al públic infantil, amb el doble i sa objectiu de fer riure i pensar, alhora, tant a grans com als petits, cadascú des de la seva pròpia lectura. Una bona síntesi de les seves concepcions sobre filosofia, literatura i l’educació de la infància la trobem a la seva obra recent Leer con niños (Caballo de Troya, 2007).
 

També destaca per la seva tasca de traducció d’autors àrabs, com ara el poeta egipci Naguib Surur o del escriptor iraquià Mohamed Judayr. Actualment té el seu domicili a Tunísia. Amb Takatuka ha publicat El ratolinet Roquefort i L'estrelleta Fitun

Llibres a Takatuka:

El ratolinet Roquefort

Takatuka àlbums
Il·lustració: Xavi Sellés

L'estrelleta Fitun

Takatuka àlbums
Il·lustració: Joan Negrescolor